1. Stiinta
  2. Una alta

Informeaza-te si nu te lasa informat !

Ne aflam intr-un punct culminant al existentei noastre, umanitatea a ajuns intr-un moment decisiv al dezvoltarii. Ne miscam cu pasi repezi spre viitor nestiind ce ne astepta, nestiind daca o fi bine sau o fi rau. Lucrurile se misca din ce in ce mai rapid, multi nu reusesc sa tina pasul si se lasa atrasi precum norii ce se strang in jurul unei tornade, ne lasam de multe ori atasi de curent nestiind incotro ne poarta. Ne lasam dusi de curent si ne aflam de multe ori in mijlocul unei tornade, iar tornadele distrug. O tornada, atrage toti norii din jurul ei, ii poarta dupa ea, absoarbe toata energia, are o ascensiune puternica si distruge tot in calea ei, iar la final dispare, se risipeste.

Ne lasam dusi de curenti de multe ori, inloc sa fim noi cei puternici care sa alegm incotro sa ne indreptam. Ne lasam atasi si absorbiti de altii mai mari, care se folosesc de toate resursele puse la dispozitie, pentru a creste a se expansiona si apoi aduc distrugere.

Azi, in secolul vitezi, suntem bombardati de informatie. Omul din ziua de azi nu mai stie incotro sa isi intoarca capul. Avem acces la atat de multe informatii si ni se dau atat de multe informatii, si asta intr-un timp atat de scurt, iar multi nu s-au acomodat inca cu asta.

Din acest punct de vedere, oamenii se impart in trei categorii : cei folosesc informatia, cei care se lasa folositi de informatie, si cei care nu reusesc sa tina pasul cu aceste schimbari rapide si aleg sa isi indrepte privirea spre natura si frumusetile ei, speriati de haosul existent.

Cei care reusesc sa tina pasul si sa vada in ansamblu, cei care folosesc informatia se impart si ei in doua categorii : oameni care folosesc informatia devin tornade ajung mari si distrug tot in jurul lor iar apoi dispar sau oameni care folosesc informatia aduna oameni si ii directioneaza pe toti intr-o directie buna, precum norii ce se aduna si uda natura oferind belsug si crestere prin locurile prin care trec.

Si dupa cum zicala : ” Ce semeni, aia culegi ” asa functioneaza si creierul nostru. Ce bagi in cap, aia exprimi. Cu  ce iti haranesti crierul, aceea va reproduce in viata de zi cu zi. Nu trebuie sa ma credeti, incercati si convingeti-va singuri. Si precum o recota sa culege dupa cateva luni, sa stiti ca asa e si cu noi. Nu va asteptati sa cititi o carte despre business si maine sa aveti afaceri mari, nu va asteptati ca dupa un seminar de dezvoltare personala sa vi se schimbe radical viata in urmatoarele zile. Nu, nu e asa!

Un seminar, o carte, o informatie poate fi o samanta, iar acea samanta trebuie udata zilnic, trebuie sa te ingrijsesti de ea, iar dupa ce iese la suprafata, este mai expusa ca niciodata la tot felu de intemperii si atacuri din parte insectelor si trebuie avut o grija si mai mare de ea ca sa se dezvolte complet. Asa e si cu noi !

Acum deschide Facebook-ul, pun pariu ca e cel mai vizitat loc sau poate ca acolo iti petreci cea mai mare parte a zilei, deruleaza in jos si fi atent la informatiile care ti se ofera. Analizeaza ce iti apare pe wall, ce stiri urmaresti, ce iti spun prietenii, ce afiseaza ei. Pe multi i-am intrebat : “Tu de unde te informezi?” si cei mai multi au raspuns ca de pe Facebook. Iar daca nu suntem atenti ce urmarim pe Facebook si permitem sa fim napaditi de tot felu de articole pe care dam click doar pentru ca au un titul cu  “Nu o sa iti vina sa crezi” sau “Socant si Incredibil”, ne sadim in cap seminte pe care poate nu le vrem. Iar apoi mai deschizi cateva site-uri de stiri unde se scrie zilnic despre tragidiile din aceasta lume, sau citesti despre politica si vezi cat de stricata este, iar apoi inchizi Pc-ul si incepi sa te plangi ca-i naspa.

E naspa si doare. Esti trist si demoralizat. Iar drumul spre visul tau pare a fi tot mai in ceata. O ceata pe care ti-o creezi singur fara sa iti dai seama. Iar faptul ca nu iti dai seama ce faci si nu elinimi aceste surse de informare continui sa alimentezi samanta aia “buna” si te lasi dus de curentii tornadei.

E naspa. E naspa ca tu vei merge si vei impartii si cu altii acesta stare sau le vei povesti sii lor ce ai citit, le vei da si altora din negativismul tau pentru ca asa suntem noi oamenii, mai bine sa suferim in grup de cat sa suferi singur, nu-i asa ?

E naspa. E naspa ca lucrurile nu se intampla asa cum vrei tu iar viata ta nu arata cum ai vrea.

Te-ai intrebat vreodata ce faci gresit ?

Informatia este puterea, informatia este cea care schimba. Informatia este cea care poate schimba un om, un grup, o tara sau o lume intreaga.

Iar tu decizi, daca te lasi folosit de informatie sau iei acesta putere si o folosesti. Tu decizi mediul in care vrei sa stai si ce vrei sa auzi, tu decizi ce vrei sa plantezi. Tu decizi daca va fi o recolta buna sau una slaba.

Comments to: Informeaza-te si nu te lasa informat !

Your email address will not be published. Required fields are marked *