1. Fragmente

Datoria omului pe pamant

cd5a1130119211.56142fe58b621
Pe pamant omul are datoria de a-si fixa cel mai inalt tel posibil de atins si de a aspira cu toate puterile sale sa atinga acest tel. Ca om!
Aceasta exclude inca de la inceput stradaniile de a-si procura numai hrana si bautura, ca un animal, asa cum o fac din pacate atat de multi oameni sau sa se lase stimulat de intelect spre a obtine marire sau renume pur pamantesc, fara a avea in fata ochilor ca scop principal bunastarea generala si inatlarea omenirii.

Deci omul care aspira cu adevarat spre ideal va putea fi recunoscut prin faptul ca el cauta sa inalte lucruri existente pe pamant, nu insa in sensul intelectual spre marire si putere, ci spre innobilare!

Toate ideile sale vor avea atunci posibilitatea unei realizari, care va trage dupa sine foloase,atat pentru fiecare om in parte cat si pentru colectivitate.

People reacted to this story.
Show comments Hide comments
Comments to: Datoria omului pe pamant
 • February 13, 2016

  Filozofie de weekend. A expune în trei fraze rolul fiinţei umane pe planetă este ca şi cum ai explica cuiva ce este o maşină. Adică e ceva ce-i pui benzină şi merge, dar să nu-i pui apă. Noi oamenii am pierdut legătura cu realitatea înconjurătoare fiind traşi de mâncecă ori de consumerismul capitalist, ori de cei ce se folosesc de religie pentru a obţine foloase pentru ei. Toate scrierile vechi, care au fost religioase la început şi care arătau adevărata faţă a lucrurilor au fost trecute la index şi interzise. Universul are nişte reguli nescrise, îngemănate într-o funţionalitate pe care noi oamenii încercăm să o descifrăm prin prisma materiei, uitând că de fapt totul este energie. Şi uităm faptul că de fapt corpul nostru fizic este de fapt creat pentru a menţine o energie conştientă sau pentru a crea altele noi. Nu fac apologia religiei, că sunt un agnostic, dar la ora actuală dacă nu eşti focusat pe satisfacerea celor cinci simţuri ai posibilitatea să afli mai multe lucruri despre tine ca om, de ce ai apărut pe planetă, de ce trăişti şi de ce mori. Dar asta este greu de făcut când plăcerea creată de papilele gustative şi de cele genitale domină viaţa unui individ. Te uiţi în jur şi observi că viaţa este prezentată şi dominată de verbul ” a avea”. Să am vilă, să am bani, să am avere, să am gagici, să mă distrez permanent. Atunci când te vei putea opri din “alergarea” ta şi vei sta câteva clipă măcar să asculţi Universul şi pe sinele tău, atunci vei realiza că ce ai făcut până atunci este egal cu zero pentru Univers. Atunci când vei încerca să iei osul din gura unui câine şi acesta nu te va muşca să şti că şi fiinţa umană se va fi schimbat, adică nu va mai fi animalul actual care muşcă pe celălalt semen ce vrea şi el o bucăţică de hrană.

  Reply
  • February 14, 2016

   Aveti dreptate universul are niste reguli nescrise si altele care sunt scrise si nici macar alea nu prea sunt luate in seama de majoritatea oamenilor. Daca cauti sa vezi care sunt si sa le si respecti, hrana, banii, si alte lucruri le vei primii fara sa trudesti pentru ele.
   Intr-adevar e putin spus, textul de mai sus e un fel de concluzie.
   Dar a nu-ti pune teluri inalte, a te limita si a nu incerca macar sa ajungi acolo, dai dovada de lene.
   Si atentie, am zis ca : omul nu trebuie sa isi propuna sa faca bani multi sa devina bogat sa aiba masini multe si sa se lafaie in lux. Ci trebuie sa traga sa ajunga sus si din ceea ce construieste sa traga atat el foloase cat si cei din jur. Atunci planurile au o mare posibilitate de realizare iar “universul / forta invizibila / energia” ii va veni ca spirjin.

   Reply

Write a response

Your email address will not be published. Required fields are marked *