1. Fericire
  2. Univers

Legea Bunastari : A fi bine, a traii in armonie, a fi fericit

Legea analogiei sau corespondentei spune : “Cum este inauntru asa este si la exterior”.

De aceea nu putem schimba conditiile exterioare decat in masura in care ne schimbmam pe noi insine in interior. La ce ma refer cand spun acestea ? Daca stai putin si observi poti vedea ca sunt oameni care desi traiesc in aceasi lume ca si tine desi traiesc in acelasi oras ca si tine desi merg la job ca si tine, pentru ei lucrurile stau altfel.

Zilnic ma intalnesc cu diversi oameni si pot sa observ foarte usor cum unii mai mereu au o stare de ingrijoarare, sunt acuzatori, nelinistiti, agitati, nefericiti. Dar in acelasi timp ma intalnesc si cu persoane care mai mereu sunt veseli, zambitori, au o stare pozitiva, iar pe langa acestia mai sunt aceeia putrenici care emana o energie de bine pe care poti sa o simiti stand pe langa ei. Acelasi oras, aceleasi drumuri de strbatut, aceleasi joburi, aceleasi probleme, dar unii dintre ei traiesc in bunastare, iar altii nu. Conditiile noastre de viata sunt doar o imagine in oglinda a adevarului interior. Daca vreau ca bunastarea sa se materialize si la exterior treuie mai intai sa se realizeze in interor. “Imaginile mele interioare” determina conditiile exterioare, iar acesta este “secretul bogatiei”.

Legea bunastarii spune : “Creatia manifesta bogatii nebanuite. Bogatia adevarata vine din interior. Totul provine de la tine sau din tine si apoi se manifesta in realitate”

A traii in bunastare nu este decat o alta sarcina a noastra, care presupune : “Fii tu insuti”. Valoarea unui om nu este dedusa dupa ceea ce are, ci dupa cine este. Nu ceea ce ai decide, ci ceea ce esti, astfel fiecare isi determina valoarea in fiecare clipa. Toate lucrurile materiale trebuie sa ma serveasca pe mine si nu eu pe ele. Pentru ca in cele din urma, ai venit gol, pleci gol.

Daca nu banii aduc fericirea atunci de ce suntem trisiti cand nu-i avem ?

Am incercat mult timp sa imi dovedesc ca nu banii aduc fericirea, si in mare parte am reusit. Cel mai greu a fost cand am experminentat acele perioade in care banii erau aproape deloc incercand sa ma concentrez pe “ceea ce conteaza”. Desii a avea bani nu inseamna neaparat a traii in bunastare, a nu avea bani arata intotdeauna o lipsa. Acela care intreaga lui viata alearga dupa bani nu va face nimic mai mult decat bani.

Intregul secret al bunastarii consta in a putea daruii. Trebuie sa sti ca ceea ce dai vei primi inmultit. A da, inseamna a te increde in fluxul vietii, a avea incredere ca viata te va hrani direct proportional cu cata responsabilitate esti pregatit sa iti asumi.

Iar acum va dau din nou un exemplu care implica banii si imi voi indrepta din nou degetul catre oamenii care cauta sa faca bani prin orice mijloace. Ei nu fac decat sa provoace dezarmonie. Oamenii de succes care si-au acumulat mari bogatii prin exploatare( adica iau mai mult decat dau ), ignora aceste legi si in cele din urma isi ucid sanatatea, isi strica realatiile de prietenie, familia si in final mor, de multe ori mai devreme decat ar fi normal iar succeul lor este doar de forma. Acestia vor lasa mosteniri mari, iar urmasii de cele mai multe ori ajung in instanta pentru a pune mana fiecare pe partea cea mai mare. Acest fel de bunastare este pur si simplu daunatoare.

Banii apar in viata noastra atunci cand invatam sa daruim

Ii servim pe ceilalati cu capacitatile si abilitatile noastre deosebite. Fiecare dintre noi are ceva special, toti suntem buni la ceva si cu cat incepem sa ne cunoastem mai mult pe noi insine cu atat mai repede vom putea sa ne traim unicitatea si vom realiza lucruri pline de valoare iar atunci vom putea primi cu adevarat multi bani.

Trebuie sa invatam de asemenea sa ne bucuram si de bogatiile naturii cu care am fost rasplatiti. Bucura-te de frumusete si de liniste. Resimte o bucurie adanca pentru darul unui apus de soare, pentru trairea unei luni pline, pentru ciripitul pasarilor atunci cand se crapa de ziua, pentru inflorirea plantelor, pentru peisajele minunate. Fiecare zi trebuie sa fie o oda de multumire adresata vietii.

Daca vrei sa traiesti in bunastare si sa duci o viata inbelusagata gaseste-ti talentul, darurile primite, si punele in slujba altor oameni. In acel moment nu doar ca vei fi bun in ceea ce faci, ci vei fi bucuros si te vei simti bine in activitatea ta zilnica.

Izvorul bunastarii este sufletul.

Comments to: Legea Bunastari : A fi bine, a traii in armonie, a fi fericit

Your email address will not be published. Required fields are marked *