1. Teorii si filozofii
  2. Univers

Forme de ganduri

 

8791e153b2aefa1610531b46e4075237Asezati-va intr-o cafenea oarecare sau intr-un bar si observati persoanel de la msesle ocupate din jurul vostru. Ascultati conversatiile. Ascultati ce au oamenii sa-si spuna. Cand mergeti in cercul vostru de prieteni sau la familii oservati cum gandesc in orele lor de odihna, atunci cand munca nu ii mai preseaza.

Veti observa in mare parte o multitudine de povesti nule pe care oamenii le rostesc atunci cand nu pot vorbi despreocupatiile lor obisnuite. De indata ce va veti ocupa vreodata serios de aceste observatii, veti simiti pana la dezgust goliciunea gandurilor lor, ingustimea apasatoare a cercului de interese, cat si inspaimantaotarea superficialitate pe care o afiseaza omul. De ce?

Putinele exceptii pe care le veti intalni, cei ale caror cuvinte rostite in orele de liniste ale vietii cotitdiene sunt patrunse  de “dorul dupa pefectiune sufleteasca”. Ei vise vor parea ca niste straini singuratici in mijlocul unei vieti de balci.

Exact in asa-zisele ore de liniste puteti recunoaste cel mai usor interorul propiu-zis al omului, o data cu terminarea activitatii sale profesionale obisnuite, dupa ce a disparut sprijinul exterior si domeniul special al cunostiintelor sale. Ceea ce ramane atunci este omul propiu-zis.

Discutiile si gandirile lor se limiteaza foarte mult la tot ce tine de acest pamant, de avutie, se ingrjesc foarte mult de mancare, de bautura, de adunarea volorilor pamantesti (bunuri materiale), aspira spre placeri trupesti si placeri de moment si considera a fi pierdere de timp o reflectare mai ampla aspura unor lucruri care nu se pot vedea, dupa parerea lor ei folosesc timpul mult mai bine pentru “recreere”.

Omul umbla dupa fericire, dar nu stie ce e fericirea. Vede ca unele lucruri ii dau o stare de fericire pe termen scurt iar unele pe termen lung. Nu pot intelge si nici nu vor intelege ca viata pamantesca cu toate placerile si bucuriile ei isi primeste adevarata valore abia atunci cand omul devine cat de cat familiar cu adevaratele valori morale, cu lumea “de materie fina*”,  cu efectele reciproce care ne leaga de ea si astfel omul nu va mai avea sentimentul ca ar putea fi lasat prada coincidentelor.

Strain le este gandul, ca intrega viata pe pamant primeste valoare abia o data cu aspiratia spre inalt. Aspiratia spre inalt nu numai al lui ci a intregii comunitati. Dorinta arzatoare de a gasi fericirea permanenta si de a o impartasi cu altii. Egoul aici este inexistent. A-ti dorii sa gasesti ceva si sa stii doar pentru tine nu se incadreaza in aceste valori morale iar netrcand de acest pas, nu vei putea niciodata sa iti schimbi mentalitatea.

Nebuni sunt cei care trec pe langa ele si lasi cei care se conplac in mediocritate si nici macar nu incearca!

Bucurati-va, caci totul in jurul vostru traieste, pana departe, in taramuri aparent nelimitate. Nimic nu este mort, nimic nu este gol, asa cum pare. Iar totul lucreaza si se tese conform Legii Efectului Reciproc in mijlocul careia stam noi omaenii, ca punct de plecare si ca tel final, domnitori puternici dintre care fiecare in parte isi formeaza propia lui imparati care il inalta sau il ingropa sub ea.

Cum se formeaza gandul? De unde il extragem? Cat de important si ce impact are un gand ? Stim noi toate astea ? Nu, si nici nu vem putea afla daca stam in adormire si lasam viata sa ni se intample. Nu vei putea gasi un raspuns daca nu il cauti. Nu vei putea vedea raspunsul atunci cand ti-e dat. Vei trece pe langa el si nu-l vei putea observa.

Cel mai apropiat mediu inconjurator “invisibil omului” poate contribuii mult la ridicarea sau apasarea lui. Acest mediu inconjurator este lumea ciudata a formelor de ganduri, a carei vitalitate este doar o mica parte din din agrenajul urias al intregii Creatii. Ca o retea uriasa de vene sau fascicule de nervi, totul este intretesut si impletit, imposibil de rupt si de nedespartit.

Unii pot vedea ici-colo o parte din acestea si pot vedea pe deoparte cum functioneaza acest sistem bine pus la punct, insa neinteles in totalitate de nimeni, iar multe pot fi doar banuite. In acest fel multe lucruri au ajuns la cunstiinta omenirii. Acestia au incercat sa construiasca mai departe pentru a obtine o imagine completa. Insa facand acest lucru, golurile si greselile trebuiau sa apara.

Forta vie a Creatiei, care curge prin oameni, colecteaza informatie prin vointa concetrata a unui gand bine conturat si o modeleaza intr-o forma care da expresie vointei acelui gand. Deci acesta forma este deja ceva real, viu, care conform Legii Atractiei si a speciei omogene, atrage acum alte forme de aceasi natura in aceasta lume a formelor de ganduri, sau se lasa atrasa de aceasta.

Felul in care un gand intuit, modul in care este gandit cat si multitudinea gandurilor de acest fel, intense sau mai slabe, defineste si favorizeaza materializarea lui. Dens populata este aceasta lume a gandurilor. Ca niste centrale mari care dirijeaza si atrag fluxul de ganduri, centrale care prin forta lor acumulata influenteaza oamenii.

In principiu aceasta influenta este exercitata in primul rand asupra acelora care sunt inclinati spre specia asemanatoare/omogena, cei care poarta in ei ceva asemanator. Dar si alti omaeni care nu sunt de aceasi specie pot fi influentati de acesti curenti si poti fi atrasi incetul cu incetul spre ele.

Acum din pacate ura, invidia, rautatea, lacomia, egoismul si toate celelalte rele, au prin numarul lor mai mare de aderenti cele mai puternice “centrale de forta” din lumea formelor de ganduri. Mai putine sunt cele care au puritatea, iubirea si bunatatea. Din acest motiv raul se extinde mult mai rapid si cu o viteza inspaimantatoare. Ele, necontenit se descara in lumea noastra materiala si iau forma.

Este de la sine inteles ca depinde de tine si de gandurile tale, de ce vrei sa atragi. Este de la sine inteles ca un gand bun se va alipi de alte ganduri bune iar prin forta lor si puterea vointei pe care o are omul va lua nastere in materialitate. Tot de la sine inteles ca un gand rau, invidia, uraciunea, si alte ganduri de aceasi forma se vor alipi acolo unde trebuie si vor lua nastere in lumea noastra.

Suntem ceea ce atragem. Se duce o lupta invizibila intre vointa omului spre bine si puterea existenta a raului, care ne intuneca mintea. Iar mintea noastra neantrenata preaia tot ce vede in jur. Asadar nu va mirati daca porniti televizorul si vedeti numai lucruri rele, vedeti rautatea in lume,  iar emisiuniile despre dezvoltarea omului si desre “bine”, nu numai ca nu prea sunt difuzate dar creeaza deja un disconfort in mintea omului care, este deja obisnuita de ani buni sa vada ceva si nu ceea ce trebuie.

Acum ca ai o imagine a lucrurilor care se petrec in spatele cortinei, desii incompleta, este alegerea ta daca crezi sau nu. Este alegerea ta daca atunci cand vezi o stire care implica un accident grav, alegi sa transmiti un gand bun sau alegi sa il injuri inconstient pe cel care a facut accidentul, cum multi de altfel fac.

Intrati doar pe site-urile de stiri si pe retelele de socializare si observati. Observati cum alege lumea sa-si folosesca gandurile si cum le exprima. Observati cum aleg sa isi varse rautatea asupra altor oameni pe care nici macar nu-i cunosc. Ei tin pentru ei bunatatea si pentru cercul lor intim de la familie pana la prieteni. Dar si acolo, sunt condusi la voia intamplarii de acesti “curenti” ai gandului, care se leaga de ei si iau forma.

Sa ne miram de ce exista acum in lume? De razboaie? De foamete? Este pur si simplu oglinda noastra. Oglinda intregii populatii. Care adormita si controlata nu reusesc sa treaca de acel prag, nu reusesc sa se desprinda, sunt atrasi continuu de o forta nevazuta si tinuti acolo. Iar in lupta acesta invizibila si de cele mai multe ori inconstienta, omul este dus de val si refuza sa mai lupte contra valului si nici macar nu se opreste acolo unde gaseste o bucata de pamant. Nu o vede, deoarece e orbit de propria lui minte care ii spune in continuu ca el stie mai bine, ca daca se lasa dus de curenti si de propiile sale idei “bune” la final va ajunge “pe o insula plina de bogatii”.

De aceea trebuie sa va amintiti mereu cei care care cautati cu adevarat : ” Aveti grija de puritatea gandurilor voastre! ” Folositi toate puterile dvs. pentru aceasta. Nici nu puteti banuii ce creeati prin acesta.

Daca unui om, i s-ar lua valul de pe ochi, astefl incat sa poata privii, cel mai apropiat mediu invizibil lui, socatel ar vedeamai intai o salbatica dezordine care ar putea sa-l sperie. Dar numai atata timp pana cand o sa recunoasca puterea care sta in el, putere cu care poate sa-si elibereze calea. Fara efort, numai prin vointa sa!

El ar vedea atunci formele de ganduri in sute de mii de variatii, in totate felurile de configuratii posibile, iar pentru ochii fizici deseori in configuratii imposibile. Incet incet atunci omul o sa inceapa sa distinga formele de ganduri si carui specie ii apartine fiecare gand. Cu timpul va distinge, in ciuda configuratiei lor deosebite, categoria caruia ii apartine si va distinge clar ce apartine urei, invidiei, lacomiei sau a unei alte categorii de baza.

Cel care se impotriveste acestor Legi ale Universului, se impovaraste singur, si in mod natural va fi atacat, si daca nu este daramat, trece cel putin printr-o “slefuire severa”, iar prin durerile si experientele amare va fi modelat pana cand se va integra cu aceste Legi, elimanand orice obstacol din calea lor.

Un lucru se intrepatrunde cu altul, la fel ca angrenajele unui mecanism perfectionat pana la cea mai inalta arta.

Iar in mijlocul aceste “masinarii” sta omul!

 

Comments to: Forme de ganduri

Your email address will not be published. Required fields are marked *