1. Productivitate

4 lucruri de facut zilnic pentru a dobandi succesul

habitate

Din nou povestea cu succesul si din nou alte “chestii si chestiute” care daca le faci ajungi sigur la succes. Sigur, sunt o gramada de postari pe internet cu, ce trebuie sa faci ca sa ajungi la succes. Pe un blog o sa vezi 5 lucruri care sa le faci zilnic, pe un altul 10 si diverse opinii. Care sunt bune ? Raspuns corect : aproape toate. O intrebare buna ar fii : Care sunt bune pentru tine ?

Pentru ca avem viziuni diferite aspura succesului, pentru unii a ajunge la succes inseamna sa aiba foarte multi bani, pentru alti un post foarte bun, pentru altii inseamna stabilitate, iar unii vad succesul atunci cand isi ating “marele obiectiv”.

Socoilogistul Dr. Randall Bell, autorul cartii Rich Habits Rich Life: The Four Cornerstones of All Great Pursuits, spune : ” Succesul, este despre ce poti tu controla”. In timp ce nu avem control asupra vremii, economiei globale sau traficului de dimineata, avem control aspura obiceiurilor noastre de zi cu zi, ritualuri si rutine, care ne definesc cine suntem. Trebuie sa vedem care sunt obiceurile proaste si sa le eliminam sau trebuie sa introducem obiceiuri bune, pentru a le elimina mai apoi pe cele proaste.

OBICEI ZILNIC 1. : FA-TI TIMP SA CITESTI

Stiu ca citesti zilnic, pe net, pe facebook, ziarul, sau poate imi spui ca defapt citesti mai mult de atat si te referi la articolele care apar pe site-uri. Nu nu l-a asta ma refer cand spun citit.

Tin minte ca aceleasi chestii mi s-au mai spus si mei de o gramada de ori atat in liceu cat si dupa. Dar de fiecare data incapatanat fiind am ramas la cititul de articole pentru ca acela era interesul meu in vremea aceea, citeam despre web si programare si ce-i drept ca nu prea gasesti in carti de gaseam in articole. Sincer nu prea mi-a placut sa citesc si pana in anii trecuti de abia citisem doua / trei carti.

Apoi am dat de un Job unde cititul era la ordinea zilei. Tot imi spuneau ca cititul o sa imi dezvolte diverse si ca bla bla. Iar pentru ca mai mult sau mai putin eram platit sa citesc, citeam. Convingerile in schimb imi erau aceleasi.

Insa dupa o perioada de timp, am inceput sa vad efectele. M-am obligat sa citesc o ora pe zi ( si totusi nu am facut-o zilnic ). Cititul imbunatateste functionalitatea creierului. In timp mi-am dat seama ca reusesc sa fac conexiuni mult mai rapid si vorbitul parca mai fluent. Intretimp a inceput sa imi placa sa citesc si mi-am propus sa citesc o carte pe saptamana. Propusul ca propusul, cu practica mai greu 🙂

Puteti deasemnea sa cautati pe internet despre citit si efectele lui la nivelul creierului si veti gasii o gramada de informatii, dar cel mai bine testati pe voi. Asadar faceti-va timp macar o ora pe zi sa cititi o carte.

OBICEI ZILNIC 2. :IA-TI TIMP PENTRU TINE INSUTI 

Fa-ti zilnic timp pentru tine, stai singur ! “Fiecare persoana de succes pe care am vazut-o, isi fac timp pentru un moment de liniste. Iar acest moment tine mai mult de 30 minute, in fiecare zi. Moment in care fug de drogurile digitale( facebook, social media, internet, laptop, tableta, etc ), renunta chiar si la telefon in acel timp, si isi iau un moment de liniste” spune Bell.  Albert Einstein era faimos pentru pentru ca se ascundea cate o saptamana sau doua fara sa vorbeasca cu nimeni, ramanand doar el cu gandurile lui.

E important sa ramai singur, sa-ti asculti gandurile, sa ti le analizezi, sa vezi de ce gandesti asa. Facand acest lucru te vei redescoperii pe tine, iti vei reseta creierul, te vei relaxa si vei putea sa rezolvi probleme mai complexe care te afecteaza constient sau subconstient.

OBICEI ZILNIC 3. : FA-TI PATUL

Da stiu, suna amuzant. Mama ta a avut dreptate cand te-a pus sa iti faci patul  dimineata. Facand acesta este ca o declaratie pentru tine si subconstientul tau ca ai respect fata de spatiul tau.  Te pune pe modul productiv inca de dimineata si este un mod bun de a-ti incepe ziua daca urmaresti sa devii cat mai productiv. Deci inainte sa pleci la lucru asigura-te ca ti-ai facut patul 🙂

OBICEI ZILNIC 4. : SCRIE-TI OBIECTIVELE PE HARTIE

Un obiectiv nescris, ramane doar o dorinta! Trecandu-ti obiectivele pe foaie, vei stii incotro te indrepti. Ia unu din obiective si imparte-l in mai multe planuri. Ia planurile si imparte-le in mai multe task-uri zilnicie. Fiecare task zilnic rezolvat te trimite mai aproape de succes. Fii organizat ! Organizarea sta la baza succesului !

Pentru a instala un nou habitat(obicei) in creier vei avea nevoie de o perioada de 30 pana la 90 de zile. Iar apoi acel lucru il vei face din placere si rezultatele vor fi pe masura. Incearca sa observi ce habitate negative ai si inlocuiestele cu altele noi. Obiceiurile noastre proaste, oricat de marunte ar fi ele, ne afecteaza si ne opresc sau incetinesc sa ajungem mai rapid la succesul mult dorit.

Comments to: 4 lucruri de facut zilnic pentru a dobandi succesul

Your email address will not be published. Required fields are marked *